OVER DUINEN OOSTENDE

Pagina delen

Wonen op één van Oostende’s meest unieke plekken. Wonen midden in het schitterende decor van zee, strand, duinen en de openheid van de omgeving rond het Onze-Lieve-Vrouw-Ter-Duinenkerkje in Mariakerke. De nabijheid van het bruisende stadsleven van Oostende gecombineerd met de rust van een warme thuis. Welkom bij Duinen Oostende.

 

Een woning is een essentieel deel van ons leven. Het is een plaats om tot rust te komen, om te genieten en jezelf te zijn. Op deze plek combineren we tijdloze architectuur met een doorgedreven aandacht voor wooncomfort. We bouwen woningtypes passend voor elke type van koper, gezin, bewoner tot investeerder.

 

Ontdek hier het project en uw nieuwe thuis. We hopen u alvast te mogen verwelkomen.

Pagina delen

LIGGING

Het project is gesitueerd op één van Oostende’s mooiste liggingen. Deze omgeving was alvast de favoriete plek van kunstschilder James Ensor. Het wooncomfort en rust van zee en natuur worden zonder compromis gecombineerd met de nabijheid van alles wat Mariakerke en Oostende als stad te bieden hebben. Dát is onovertroffen wonen. De perfecte bereikbaarheid wordt gegarandeerd door de nabijheid van invalswegen en het openbaar vervoer. Een bushalte aan het project en tramhalte op enkele minuten stappen zijn hiervan een voorbeeld. De veilige fiets -en wandelpaden van, naar en op de site zorgen voor een perfecte verbinding met de winkels, scholen en restaurants in de buurt. Een heerlijk fietstochtje langsheen de zeedijk brengt je meteen in het stadscentrum van Oostende. Kan u zich hier een leven voorstellen?

INPLANTING

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Het project Duinen Oostende, met een totale oppervlakte van ongeveer vier hectare, is omgeven door een natuurgebied van elf hectare groot. We vinden er enkele bekende Oostendse stadsgezichten terug zoals de authentieke Onze-Lieve-Vrouw Ter Duinenkerk, ’t Pannenhuisje, de omwalde voormalige pastorie en het graf van kunstschilder James baron Ensor. Een ongerepte en beschermde duinengordel van vijf hectare tussen de zee, het strand en de verkaveling zorgen voor een gevoel van volledige vrijheid en rust. Ook binnen de site wordt een centrale groenzone van circa 3500m² aangelegd voor de toekomstige bewoners en wandelaars.

De toegankelijkheid van het project werd doordacht en met bijzondere aandacht voor veiligheid en omgeving vorm gegeven. De in -en uitrit voor wagens wordt gerealiseerd via de Nieuwpoortsesteenweg, op deze manier wordt een autoluwe wijk gecreëerd zonder doorgaand verkeer. Fietsers en wandelaars zijn koning op deze plek. Het nieuwe Ter Streeppad, rondom de verkaveling, maakt de verbinding tussen de Nieuwpoortsesteenweg en via de Emiel De Smitlaan tevens met de Duinenstraat. Natuurlijke wandelpaden vanuit de Dorpsstraat en Duinenstraat doorheen het natuurgebied sluiten hierop aan.

Woningtypes op uw maat

project_woningtype1.jpg

WONINGTYPE 6M

Loten 48 tem 87

Deze woningen genieten het beste van twee werelden: groot wooncomfort, tuin, carport met tuinberging én zichten op het natuurgebied naar het Duinenkerkje (laatste woningen!).

 

 • Strakke en klassevolle architectuur passend in de omgeving gebruik makend van houten gevelbekleding.
 • Zichten op het natuurgebied gecombineerd met steeds zuidwest gerichte tuinen.
 • Alle woningen genieten van maximale privacy door de schakeling van volumes. 
 • Doorzonwoningen door gebruik van grote glaspartijenen. Zichten vooraan en achteraan.
 • Woonkamer op woningbreedte en veel natuurlijk lichtinval.
 • Drie ruime slaapkamers waarvan één master bedroom met terras die geniet van prachtig zicht en de ochtendzon.
 • Twee bergingen en een toilet op elk niveau.
 • Luxe keuken en badkamer op maat.
 • Mogelijkheid tot creatie van extra parkeerplaats op eigen perceel.
type2.jpg

WONINGTYPE 8,6M

Loten 1 tem 47

Op deze grotere percelen worden ruime woningen in duinenstijl gebouwd met eigen oprit, inpandige garage én grote tuinen.

 

 • Strakke lijnen en natuurlijke materialen zorgen voor een woning in duinensfeer.
 • Onberhoudsvriendelijke houten gevelbekleding en ramen zorgen voor een tijdloze uitstraling.
 • Inpandige garage met oprit en plaats voor extra wagen(s).
 • Grote tuinen op perceelbreedte met zonoriëntatie en volledige privacy. 
 • Woonruimte met wow-effect door 8,2m breedte in glaspartij. 
 • Drie ruime slaapkamers
 • Twee grote bergingen en een toilet op elk niveau.
 • Luxe keuken met eiland op uw maat
 • Zeer ruime badkamers met bad, (inloop)douche en badkamermeubel.
 • Mooie tuinen met plaats voor tuinberging.
 • Uiterst stijlvol materiaalgebruik.

Architectuur en sfeer

Bij het ontwerpen gaan we uit van een totaalvisie. We creëren we een mood-board van kleuren, materialen en stijlelementen die de juiste sfeer weergeven. Het vormt een referentiekader waaraan we het ontwerp, de uitvoering en keuzes toetesen. Dit zowel voor de architectuur als de gebruikte materialen voor de wegenis. Door zijn ligging verwijst dit kader naar de zee, de duinensfeer en de bestaande woonwijken in Mariakerke (Oostende). Binnen de verkaveling zorgt dit voor een visuele rust waarbij alle woningen in de verschillende zones bij elkaar passen zonder hun individuele eigenheid en aanwijsbaarheid te verliezen.

Afwerking en informatie

"De basis van elke samenwerking is het opmaken en verstrekken van correcte, eerlijke informatie."

 

De aankoop op plan biedt de mogelijkheid aan te kopen voor of tijdens het bouwproces. Door onze duidelijke aanpak, heldere documentatie (zoals het gedetailleerde lastenboek), planbesprekeningen met uw klantenbegeleider en periodieke werfbezoeken is het mogelijk uw droomwoning in overleg te realiseren.

 

Dit heeft voor u heel wat voordelen zoals de eerste keuzemogelijkheden tussen de verschillende woningen en de mogelijkheid tot personalisatie van de afwerking. Natuurlijk leveren we een 100% voltooiingswaarborg af van KBC Bank.

VAN BESCHERMD NATUURGEBIED TOT IDYLLISCH LANDSCHAP

De stad Oostende heeft grote plannen om het natuurgebied aan de duinen en het Duinenkerkje in zijn oorspronkelijke staat te herstellen. Het resultaat wordt een landschap met waterplassen, riet, biezen, en andere vormen van natuurlijke ontwikkeling. Schapen zullen het beschermde landschap door begrazing beheren en onderhouden.